Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε. Έ. στην Ήπειρο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά όλοι οι πολίτες μπορούν από 8 μέχρι 14 Μαΐου να επισκεφθούν έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο. Η δυνατότητα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου» (Europe in my Region), που υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βαθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα έργα που φέτος επιλέχθηκαν προς επίσκεψη είναι το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Κάστρο Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Στους στόχους της πανευρωπαϊκής καμπάνιας αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας ότι επιδίωξη της είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε., ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος του άμεσου και έμμεσου οφέλους αυτών.

Ο Περιφερειάρχης, μιλώντας από τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας (το οποίο όπως είπε έδωσε μια άλλη διάσταση στον πολιτισμό), υπογράμμισε ότι "ως Περιφέρεια Ηπείρου θέλουμε να φέρουμε κοντά το κόσμο για να δει που πήγαν τα χρήματα της Ε.Ε. σε ορισμένα χαρακτηριστικά έργα που έγιναν από το πρόγραμμα 2007-2013. Ο αγώνας είναι μεγάλος και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς για τη συνεργασία που έχουμε, απόρροια της οποίας είναι και η υλοποίηση της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «η Ευρώπη στην Περιφέρεια μας». Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει ξεκινήσει την προσπάθεια υλοποίησης του νέου προγράμματος και παρά τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από τη νομοθεσία, πραγματοποιήσαμε αρκετές δημοπρασίες. Στα πλαίσια της Ευρώπης γίνονται πολλά έργα. Αυτά πρέπει να είναι χρήσιμα στον κόσμο και το καθένα πρέπει να δίνει την υπεραξία στον τόπο που πρέπει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: