Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών χαιρετίζει την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών χαιρετίζει την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φιλιατών, με έδρα την Ηγουμενίτσα. Παρόλο που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το ΤΕΠ να απέχει 20 χλμ. από το νοσοκομείο και ένα νοσοκομείο να έχει στην ουσία δύο ΤΕΠ, είναι αυτονόητο πως οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις πρέπει να λειτουργήσουν προς όφελος του τόπου και με σεβασμό απέναντι στα χρήματα του Έλληνα και του Ευρωπαίου φορολογούμενου.

Είναι αυτονόητο ότι η έναρξη λειτουργίας του ΤΕΠ πρέπει να προσαρμοστεί στις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες, γι’ αυτό θεωρούμε ως ενδεδειγμένη την αρχική λύση της μεταφοράς στον χώρο του ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και του ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας και εν συνεχεία τη σταδιακή ενίσχυσή του. Άλλωστε η μεταφορά των δομών αυτών στο χώρο του ΤΕΠ έχει και οικονομικό όφελος καθώς οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΠ, που κινδύνευαν από την εγκατάλειψη θα συντηρηθούν και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, που ήταν εγκατεστημένες με ακριβό ενοίκιο σε ιδιωτικά κτήρια πλέον θα μεταστεγαστούν σε δημόσιες δομές.
Το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Φιλιατών με έδρα την Ηγουμενίτσα αποτελεί αναπόσπαστη λειτουργική μονάδα του νοσοκομείου του νομού μας και για το λόγο αυτό αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία του ως κίνητρο για τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Φιλιατών, ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του ΤΕΠ εγκρίθηκε και η επέκταση της δυναμικότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών στις 120 κλίνες, που το καθιστά από τα μεγαλύτερα δευτεροβάθμια νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο δεν μπορεί να επιχαίρει κανείς για το νέο ΤΕΠ όταν το νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα που χρειάζονται ΑΜΕΣΗΣ αντιμετώπισης, όπως για παράδειγμα οι βλάβες στον μαστογράφο και στο μηχάνημα των υπερήχων, η επισφαλής ακτινοπροστασία του ακτινολογικού εργαστηρίου, η έλλειψη οδηγών για το ασθενοφόρο ή η εκ νέου αδρανοποίηση του οφθαλμολογικού ιατρείου.
Επιπλέον δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε τυχόν μεταφορά επιστημονικού προσωπικού ή ιατρικού εξοπλισμού από το νοσοκομείο προς το ΤΕΠ, που θα είχε ως αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία του. Σταθερή επιδίωξη της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών είναι η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών, η ποιοτική αναβάθμισή του, η ανάδειξη του αναπτυξιακού του ρόλου, η ενίσχυσή του και η ομαλή λειτουργική του διασύνδεση με το νέο ΤΕΠ και για το σκοπό αυτό, που θεωρούμε αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο, θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις!

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: