Δημόσιο: Δίνουν ασυλία στους επίορκους υπαλλήλους

Ανύπαρκτα τα πειθαρχικά συμβούλια
Η ατιμωρησία στο Δημόσιο ζει και βασιλεύει, αφού είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία που προκύπτουν για τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων.
Οπως γράφει η «Καθημερινή», χιλιάδες επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν ατιμώρητοι καθώς οι υποθέσεις τους λιμνάζουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στις 31 Δεκεμβρίου του 2016 οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων ήταν 4.351.

Και όλο αυτό συμβαίνει γιατί, η συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων αποτελεί ευθύνη του κάθε φορέα ο οποίος εποπτεύει και τον ρυθμό των συνεδριάσεων. Και έτσι, οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν ανενόχλητοι να εργάζονται και να αμείβονται από το Δημόσιο.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά επί υπουργίας Κατρούγκαλου ο οποίος με το νόμο του δημιουργούσε κενά με αποτέλεσμα να επιστρέφουν οι ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους. Να και στη συνέχεια με τροπολογία έγινε μία απόπειρα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τελικά λύση δεν δόθηκε και τα πειθαρχικά συμβούλια συνεχίζουν να μην υφίστανται ή να υπολειτουργούν και ένας από τους λόγους είναι η επαναφορά των συνδικαλιστών στη σύνθεσή τους από το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: