Αντ. Μπέζας: «Έργο της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Φιλιατών»

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την ΚΥΑ για την αναθεώρηση του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει και παρά τις υποτιθέμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η χώρα έχει «γκρεμιστεί» από την 26η στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης για την Υγεία των πολιτών, υπάρχει ευτυχώς μια θετική εξέλιξη που οδηγεί σε ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.

Οι πολίτες της Θεσπρωτίας, όμως, πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναθεώρηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου έγινε μετά από 2,5 χρόνια αναίτιας καθυστέρησης, αφού η σχετική κοινή υπουργική απόφαση ήταν πρακτικά έτοιμη από το Νοέμβριο του 2014.

Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη αναθεώρηση, που προβλέπει την αύξηση των κλινών από 90 σε 120, τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), δύο νέων Μονάδων, Αλτσχάιμερ και Παρηγορητικής Φροντίδας που μετονόμασαν σε Μεταναισθητικής Φροντίδας –παρόμοιές τους δεν υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα- καθώς και την ένταξη της Νέας Πτέρυγας και του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στον Οργανισμό, αποτελεί σχεδιασμό και έργο της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας της περιόδου 2013- 2014. Το ίδιο ακριβώς αποτελεί και η λειτουργία της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Όποιοι προσπαθούν να παραποιήσουν αυτές τις αλήθειες ή δείχνουν πολιτική μικρότητα ή προσπαθούν να καλύψουν την κυβερνητική ανικανότητα παραπλανώντας την κοινή γνώμη με «πρακτικές Πολάκη», που παραπέμπουν στη γνωστή φράση «εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι». Αντί να απολογηθούν για την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία 2,5 ετών, μας κατηγορούν από πάνω και για υποβάθμιση του Νοσοκομείου…

Αν η σημερινή κυβέρνηση θέλει να συνεισφέρει στη συνέχιση του σημαντικού έργου που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της Υγείας στη Θεσπρωτία, ας φροντίσει να λειτουργήσουν το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας έτσι όπως προβλέπεται στο νέο Οργανισμό καθώς και οι δύο νέες Μονάδες που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου Φιλιατών».


Δεν υπάρχουν σχόλια: