Ένταση και συμπλοκές στη Χιμάρα

Ένταση και συμπλοκές στη Χιμάρα μεταξύ κατοίκων και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων... Το κλίμα παραμένει τεταμένο, με αφορμή την επίσκεψη των υπουργών Υποδομών και Πολιτισμού, οι οποίοι σκόπευαν να πείσουν τους Έλληνες για την ανάγκη ανάπλασης της περιοχής, που ισούται με καταστροφή των περιουσιών τους.


Η συνάντηση όμως μετατράπηκε σε σύγκρουση των αγανακτισμένων κατοίκων με τις αστυνομικές δυνάμεις η παρουσία των οποίων έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ έσπευσαν κι άλλες από την Αυλώνα.

Τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εκτενή ρεπορτάζ από την Χιμάρα και την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι για περισσότερο από ένα χρόνο βρίσκονται κυριολεκτικά στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Ράμα.

Στη παλλαϊκή συγκέντρωση, όπως εξελίσσεται η συνάντηση, επικρατούν σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ συνθήματα όπως «Η Χριστιανική Χιμάρα δεν υποδουλώνεται» και «Μακριά τα χέρια των ολιγαρκών απ’ τις περιουσίες της Χιμάρας!».

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρενέβη στο θέμα ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Η ανάρτηση περιέχει βίντεο απ’ τη βίαια καταστολή εις βάρος των πολιτών, την πολυάριθμη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και το σκωπτικό «Η Χιμάρα σε διαμαρτυρία για τις περιουσίες!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: