Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, ως δικαιούχος φορέας, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.
Στόχος της δομής είναι να αποτελέσει το πρώτο σημείο υποδοχής των ωφελουμένων για την καταγραφή, κατεύθυνση, παραπομπή και διασύνδεσή τους με τα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και με υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει μια ολιστική υποστήριξη στους ωφελούμενους για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.
Προσφερόμενες υπηρεσίες είναι:
α) Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών,

β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές και
γ) Παροχή υπηρεσιών για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι μπορούν να είναι οι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Ηγουμενίτσας και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας: http://www.igoumenitsa.gr/el/gia-ton-dimoti/koinoniki-pronoia/kkdimg

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (συστεγάζεται με την Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας)
Αγίων Αποστόλων 43,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665028140
Φαξ: 2665026886
Email: kentrokoinotitas_igoumenitsas@1345.syzefxis.gov.gr
Facebook: www.facebook.com/kkIgoumenitsas/

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 07:00 – 15:00
Η δράση έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: