Σύσκεψη για την κατάργηση τμήματος του Τ.Ε.Ι. στην Ηγουμενίτσα

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων με θέμα «την προωθούμενη κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα».
Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου κα Ελευθερία Δογορίτη,
ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, κ Βασίλειος Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Ανδρέας Σταύρου, ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού του τμήματος της Ηγουμενίτσας κ. Θεμιστοκλής Γκόγκας, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Παππά, ο Πρόεδρος του ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Ανδρέας Νταής, ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δώρης Δήμας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Πάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Γκίκας, ο Εκπρόσωπος του 15μελούς του εσπερινού λυκείου κ. Σωτήριος Λιαμπότης και εκπρόσωποι των φοιτητών του τμήματος.

Ο κ. Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, έστειλε όμως επιστολή με την οποία καταθέτει τις απόψεις του, η οποία και αναγνώστηκε.
Οι εκπρόσωποι φορέων, οι επαγγελματίες και οι πολίτες της πόλης οι οποίοι παρακολουθήσαν την σύσκεψη μέχρι και το τέλος της συμφωνήσαν με τα παρακάτω όπως αναφέρονται.
• Στηρίζουμε και διεκδικούμε την διατήρηση του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, με κατεύθυνση «Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στην Διοίκηση και την Οικονομία»
• Άμεση προκήρυξη των δύο (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού που αποδόθηκαν στην πρόσφατη κατανομή από το ΤΕΙ στο τμήμα
• Άμεση αποδέσμευση των κονδυλίων και ταχύτατη δημοπράτηση της ανακαίνισης των φοιτητικών εστιών στην Ηγουμενίτσας
• Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
• Επιθυμούμε να λειτουργήσουν προγράμματα διετούς φοίτησης παράλληλα όμως με το τμήμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: