Παράταση για αντιρρήσεις έως 30 Μαρτίου για τους Δασικούς χάρτες

Παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες σε 13 περιοχές της χώρας. Αυτό αναφέρεται σε τροπολογία που περιελήφθη την Τρίτη στο νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.


Σύμφωνα την τροπολογία, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων (τόσο για τους κατοίκους εσωτερικού όσο και του εξωτερικού) για τις περιοχές, στις οποίες αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες σταδιακά από τις 30 Οκτωβρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2017. Αφορά την Πέλλα, την Καβάλα, τη Θεσπρωτία, την Ξάνθη, την Αρκαδία, τις Κυκλάδες, τη Φλώρινα, τη Λέσβο, το Κιλκίς, τη Θάσο, τα Χανιά, τις Σέρρες και τη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο βασικός λόγος που δίνεται η παράταση είναι η μη ανταπόκριση των δήμων όσον αφορά την υποχρέωσή τους αφενός να οριοθετήσουν τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις και αφετέρου να διασφαλίσουν το δικαίωμα των πολιτών για μη υποβολής αντίρρησης.

Για τους χάρτες που η ανάρτησή τους ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου 2017 καθώς και για τους υπό κατάρτιση και επικαιροποίηση δασικούς χάρτες (κατά την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου για τους Φορείς Διαχείρισης), οι Δήμοι οφείλουν ως τις 15 Μαΐου 2018, να οριοθετήσουν σχέδια πόλεως και οικιστικές πυκνώσεις. Οι αντιρρήσεις που εκκρεμούν κατά των δασικών χαρτών στις συγκεκριμένες περιοχές θα θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και το ειδικό τέλος που έχει καταβληθεί θα επιστρέφεται στους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: